تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395

کرمانی, مجید and رجبی‌زاده, احمد and لنگری‌زاده, مریم and یزدانی, احمد and احمدیان, محمد and اسدزاده*, سیده نسترن (1397) تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395. مجله بهداشت و توسعه, 7 (2). pp. 155-163. ISSN 2322-1380

[img] Text
kmu-jhad-v7n2p155-fa.pdf

Download (1MB)

Abstract

مقدمه: آبنبات و فرآورده‌های آبنباتی باوجود این‌که ماده غذایی کامل محسوب نمی‌شوند؛ اما از جمله مواد‌غذایی پرمصرف توسط کودکان و بعضاً زنان باردار می‌باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین رنگ‌های مصرفی در آبنبات‌های رنگی عرضه شده در سطح شهر بجنورد در سال 1395 می‌باشد. روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در سال 1395 در شهر بجنورد به انجام رسید، تعداد 90 نمونه آبنبات رنگی (‌زعفرانی، کاکائویی‌، پرتغالی، آلبالویی) به طور تصادفی از مناطق مختلف شهر بجنورد نمونه‌برداری شد. رنگ مصرفی همه نمونه‌ها بر اساس استاندار ملی 2634 به روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازه‌گیری گردید. نتا‌یج: با توجه به نتایج به دست آمده 9/17 درصد نمونه‌ها دارای رنگ طبیعی و 1/82 درصد آبنبات‌ها حاوی رنگ‌های مصنوعی بودند. از میان نمونه‌های حاوی رنگ مصنوعی، 5/90 درصد نمونه‌ها حاوی رنگ مصنوعی مجاز خوراکی و تنها 5/9 درصد نمونه‌ها دارای رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی بودند. سانست یلو بیشترین رنگ مصرفی مورد استفاده در نمونه آبنبات‌های رنگی بررسی شده بودند. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مصرف غیر قانونی رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است که تداوم آن تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود؛ بنابراین کاهش مصرف این گونه رنگ‌ها و جایگزینی رنگ‌های طبیعی و تأکید بر خواص مفید آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد.

Item Type: Article
Subjects: A General Works > AI Indexes (General)
R Medicine > RA Public aspects of medicine > RA0421 Public health. Hygiene. Preventive Medicine
Depositing User: mehdinejad
Date Deposited: 13 Nov 2018 07:48
Last Modified: 13 Nov 2018 07:48
URI: http://eprints.kmu.ac.ir/id/eprint/29414

Actions (login required)

View Item View Item